top of page

Klaus, en konspiratorisk julantologi

Tänk dig en jul där tomten inte bara ser dig – han övervakar dig. Föreställ dig en värld där julklappar inte är det enda som döljer sig under granen. I "Klaus" får du uppleva en helt annan sida av den traditionsenliga högtiden, där konspirationsteorier tar plats bredvid pepparkakor och glögg.

För mig var det en utmaning att delta i antologin med tema julkonspiration. Jag ser konspirationsteorier som farliga och ett hot mot vetenskap, kunskap och i slutändan demokratin. Men kreativitet är ett fantastiskt verktyg när man ska konfrontera sina rädslor. Att skriva om det här, för mig, hotfulla ämnet blev en lek och en dans med den mörka sidan i livet. Jag har haft väldigt roligt under skrivandet och än en gång fått bekräftat att det inte får finnas några förbud eller restriktioner om kreativiteten ska kunna flöda fritt.

Idén till Vendela, mitt novellbidrag  fick jag när jag hittade en ensam liten flicka framför mataffären. I verkligheten hittade hon sin mamma snabbt men i novellen är det startskottet till en helt annan historia.

Framsida Klaus_edited.jpg

Köp ett exemplar här i min webbutik 

Utgivningsdatum: 2023-12-01

upplaga 1

ISBN: 9789198878592

Utgivare: Storify Publishing AB

Mediatyp: BC

Antal sidor: 294

Format häftad (Danskt band)

bottom of page