Att hitta hem

Ett grekiskt drama i modern tappning. En bok om människans förmåga till anpassning och vad kärlek och tillhörighet betyder för den egna utvecklingen.

 

Läkaren Maria är helt ensam i livet när hon kallas av en advokat till sin döda mammas barndomsö i Grekland. Hon har inte varit där sedan hon var barn och har inte många minnen av sina barndomssomrar med släkten. Hon ser fram emot en vecka med goda böcker på stranden för att sedan återvända hem till sitt arbete. Istället dras hon in i den både kärleksfulla och krävande grekiska familjens sociala nät och tvingas ifrågasätta sina egna minnen och värderingar.  Till sin hjälp har hon den svenska, pensionerade terapeuten Anna. En bildskön advokat får henne att strunta i regler och moral och snart befinner hon sig mitt i ett äkta grekiskt drama.

 

Omdömen från testläsare och lektörer:

 

”Det som gör boken lite speciell mot andra böcker i den här genren är att du tar in din kunskap i såväl medicin och terapi. ”

 

”Boken ger en längtan till blått hav, varma stränder, familjeband och värme. En annan kultur där alla tar hand om alla under en varm himmel, böljande kullar och varma vindar. Påminner om Mama Mia och Tsatziki filmerna.  Jag tänker en hel del på dem, när jag läser boken. Så jag ser redan filmen framför mig 😊”

 

En berättelse om många olika saker. Om att hitta hem som titeln antyder. Hem till sin familj, till kärleken och till sig själv främst - att veta hur man vill leva sitt liv och våga göra det. Det handlar om vänskap, passionerad kärlek, rädsla och mod. Om svek och att våga lita på̊ igen. Om att utvecklas till den människa man är – om att våga satsa att njuta på̊ vägen.
Jeanette Niemi, Lektör

”Karaktärerna är är mer eller mindre sammansatta och väldigt mänskliga.... De är lätta att ta till sig och lätta att sympatisera med”....”Språket är lättfattligt och humoristiskt och berättarrösten behaglig och nyanserad.”...

 

”Att hitta hem är en intressant och givande historia som jag tror att många människor skulle ha stor glädje av att läsa. Författaren Gösta Gustav-Jansson sa en gång att en riktigt bra roman ska innehålla tre saker. För det första ska den underhålla, för det andra ska den lära läsaren någonting och för det tredje ska den helst också lära läsaren någonting om sig själv. Det tror jag att den här berättelsen kommer kunna göra.”

16F00CCB-D11F-4626-8AF2-2CCA76CB0570_edi