top of page

Våga se dig omkring, våga mötas!


Under min vistelse i västra Skåne har jag nu haft mina första egna boksigneringar. Första dagen var det Killbergs bokhandel i Ängelholm som tog emot mig, andra dagen var det Bjäre Bokhandel i Båstad som besöktes. Jag har signerat offentligt någon gång tidigare men då tillsammans med min skrivvän och mentor Anna-Maria Ekblad. Nu var det premiär att stå ensam. Jag var nervös innan men när jag väl stod på plats på Storgatan i Ängelholm blev det lättare. Jag var orolig för att behöva stå ensam och passeras av människor som generat slog ner blicken eller såg åt ett annat håll och visst hände det, men majoriteten log och sa några uppmuntrande ord. En del var nyfikna och fler än jag vågat hoppas på stannade och pratade, och inte alls bara om böcker och läsande. Jag mötte mannen med brustet hjärta som var så ensam och trodde att han aldrig skulle kunna älska igen, den pinsamt stolte rasisten med den vackra hunden som visade sig vara en räddad gatuhund från Indien och Jan, den nyfikne pensionären som njöt av att läsa och inte blev skrämd av kärleksscener. Efter ett tag blev jag också mindre självmedveten och kunde iaktta min omgivning. Hur ofta har du satt dig på en bänk på en välbesökt gågata och observerat världen omkring dig i två timmar? Jag kan varmt rekommendera det. Det händer mer än man tror.


Att signera böcker offentligt var verkligen att utmana sig själv, att kliva ur sin comfort zone. Jag pratade med människor som jag inte skulle möta i min vanliga vardag och jag blev varse skådespelet som utspelas runt oss hela tiden, som vi inte ser för att vi är upptagna med att springa från punkt A till punkt B. Det gjorde mig lycklig.

Sammanfattningsvis blir mitt nya mantra: våga se världen omkring dig och våga mötas!

25 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page